JPS Marselis støtter Kirkens Korshær med 100.000 kr. pr. år de kommende tre år.

JPS støtter Kirkens Korshær i deres arbejde med at hjælpe byens mest udsatte

Fra gaden ser HALDOR Huset på Nørre Allé i Aarhus ikke ud af meget. Den røde murstensbygning blender pænt ind i bybilledet og er derfor nem at overse på den travle gade. Bag husets mure gemmer der sig dog liv, varme og historier fra kælder til top. Det er nemlig her, Kirkens Korshær i Aarhus hører til. Fra morgen til aften arbejder de mange medarbejdere og frivillige på at hjælpe byens mest sårbare. ”Jeg siger altid, at det er en livsstil at arbejde ved Kirkens Korshær,” smiler Korshærsleder hos Kirkens Korshær i Aarhus, Birgitte Thorup, og fortsætter: ”Når du først arbejder her, så er det svært at stoppe igen. Det er så givende at opleve, hvordan din indsats gør en verden til forskel for nogle, som har det svært.”

 

Kirkens Korshær i Aarhus har ét omdrejningspunkt: mennesker. Alle tiltag, de laver, handler om at få de mennesker i vores samfund, som bliver overset, som har det svært, eller er ensomme, til at føle sig set, hørt og værdifulde. ”Det tager den tid, det tager. Vi presser aldrig vores brugere til noget, de ikke har lyst til. De kommer hos os for at få hjælp og føle sig som en del af et fællesskab. Vi er og skal være et frirum for dem,” forklarer Birgitte og fortsætter: ”Vi lykkes, når brugerne fortæller, at der er sket en forandring i deres liv. En ting er, at vi kan se det. En anden og vigtigere ting er, at brugerne selv kan se og mærke det. Dét er en succes!”.

JPS Marselis støtter Kirkens Korshær med 100.000 kr. pr. år de kommende tre år.

Donation på 100.000 kr. årligt 

JPS Marselis støtter Kirkens Korshær med 100.000 kr. pr. år de kommende tre år.

JPS Marselis donerer de næste tre år 100.000 kr. årligt til Kirkens Korshær. Birgitte fortæller: ”Jeg var ovenud lykkelig, da Jan Rasmussen fortalte mig, at JPS Marselis vil donere så mange penge til os. Vores indkomst kommer bl.a. fra donationer og salg i genbrugsbutikkerne. Derfor kan vi aldrig præcist vide, hvor meget vi kommer til at tjene, som vi kan bruge på vores indsatser. En garanteret indkomst på 100.000 kr. pr. år er derfor et helt uvurderligt grundlag for os at arbejde ud fra de kommende år. Det giver en stabilitet, som vi er meget taknemmelige for.”

Mange danskere forbinder måske mest Kirkens Korshær med genbrugsbutikker og hjælp til hjemløse. Det er også to af deres store fokus områder, de har dog mange flere indsatser rettet mod mennesker, der går gennem svære tider. En af indsatserne er at hjælpe unge, som har problemer med at finde fodfæste i livet.

Kirkens Korshær i Aarhus arbejder bl.a. målrettet med at hjælpe udsatte unge. Initiativerne tæller alt fra lejrture til hjælp med at lære at bo alene. ”Der er flere unge hjemløse i Aarhus, end du er klar over,” fortæller Birgitte og uddyber: ”Hjemløse er ikke kun dem, der bor på gaden. Det er også de unge, som “couch surfer” og har svært ved at finde et hjem. Det kan være nærliggende at tro, at det er på grund af et misbrug, at de er hjemløse. De unge er der selvfølgelig også, men der er faktisk endnu flere, som af helt andre grunde ikke har et sted at bo i en periode. Vi giver dem et sted, de kan være, indtil de er på fode igen.”

Kirkens Korshær har også igangsat mange initiativer, som skal hjælpe unge, der af forskellige årsager har det svært. I Aarhus bliver to af genbrugsbutikkerne brugt til at hjælpe unge med at opbygge selvtillid. Her oplever de unge, at der er brug for dem og plads til at rumme deres behov og følelser. ”De unge starter med at hjælpe i baglokalet. Stille og roligt får de opbygget deres selvtillid, så de til sidst har mod på at stå bag kassen og hjælpe kunder. Det er altid så skønt at se den udvikling, de gennemgår med hjælp fra vores dygtige medarbejdere,” afslutter Birgitte med et stolt smil.

JPS støtter Made in Hope Filippinerne

Se vores andre CSR-initiativer