Landsbyer i Myanmar

Midt i Myanmar ligger en helt særlig sø, Inlay Lake, der ikke er særlig dyb. Ude på søen ligger omkring 300 landsbyer. Husene er bygget på pæle og vejene er kanaler! Det kræver en båd og sejlerfærdigheder at komme rundt mellem landsbyerne og sågar komme rundt i byerne. Det er slags asiatisk Venedig – dog uden den store rigdom og pragt der præger den italienske søster.

To af disse landsbyer på pæle er omfattet af JPS’ hjælpeprogram der er kommet i stand via Folkekirkens Nødhjælp.

Hjælpen til landsbyerne omfatter primært undervisning og hjælp til forbedrede sanitære forhold, hygiejne, uddannelse og brug af landsbyens samlede ressourcer.

”Vi har etableret kvindegrupper i byen, hvor vi mødes hver uge. Her mødes vi og snakker om de muligheder, der findes samlet i landsbyen. Det har bl.a. betydet oprettelse af en risbank i landsbyen. Risbanken giver mulighed for at placere overskudsris, eller låne ris, når man ikke har nok! Det kan være ved sygdom eller andre uheldige omstændigheder”, forklarer Hnin Hnin Ohn, der leder det lokale arbejde for Folkekirkens Nødhjælp i området omkring Inlay Lake.

I landsbyerne på søen findes grundskoler, som landsbyens børn sejler til.

Hnin Hnin Ohn er leder af arbejdet med landsbyerne på Inlay Lake midt i Myanmar. Hnin Hnin Ohn er politisk aktiv og kæmper for kvindernes rettigheder og hun stiller op til næste valg i Myanmar.

Fiskeri på den ikke særligt dybe Inlay Lake sø foregår fra små både. Fiskeri og dyrkning af grøntsager på flydende haver er mændenes hovedbeskæftigelse.

Varer til og fra landsbyerne transporteres i små hurtiggående både, der kan sejle i de små gader mellem husene.

Landsbyer i Myanmar

Se vores andre CSR-initiativer