JPS støtter Made in Hope i filippinerne

JPS støtter
Made in Hope i Filippinerne

Made in Hope er en frivillig organisation (NGO) i Filippinerne, som både hjælper kvinder, der har været ofre for trafficking, og som arbejder for at forebygge seksuelt misbrug af kvinder. ”Vi har forskellige trænings- og uddannelsesforløb, som giver kvinderne redskaberne til at komme videre i deres liv og komme ud af den situation, som de er i,” fortæller Executive Director for Made in Hope, Michelle Tolentino.

En klar mission

Made in Hope blev dannet af fem kvinder, der selv overlevede trafficking. Deres mission er at hjælpe andre kvinder ud af bl.a. trafficking og prostitution ved at give dem redskaberne til at klare sig selv. En del af det er også at hjælpe med at genopbygge deres selvtillid, så kvinderne selv tror på, at de kan klare sig. Made in Hope arbejder tæt sammen med relevante myndighedsinstitutioner og er anerkendte fortalere imod trafficking. ”Vi startede med at skabe relationer til de kvinder, der arbejder i nattelivet. Det kræver stor tålmodighed, fordi de — af gode grunde — er meget mistroiske over for fremmede,” forklarer Michelle og uddyber:

“Selvom vi er klar til at hjælpe kvinderne, er det ikke ensbetydende med, at de forlader gaden. For at vores program virker, kræver det, at kvinderne har et oprigtigt ønske om at få et nyt liv. Vores mål er at give dem deres værdighed tilbage, og det starter ved, at de selv vælger at blive en del af vores program. Det er 100 % frivilligt og uden tvang.”

JPS støtter Made in Hope Filippinerne
JPS støtter Made in Hope Filippinerne

Made in Hope er under konstant udvikling for at kunne imødese kvindernes behov: ”En af de ting, vi har lært, er, at mange kvinder bliver på gaden, fordi de skal brødføde deres børn. Derfor har vi startet ”She CARES” (Children-At-Risk Empowering Support), som tager hånd om børnene og sørger for, at de får en tryg opvækst,” fortæller Michelle. Udover She CARES har Made in Hope også programmerne She LEADS (Leadership Development and Mentoring Skills), She WORKS (Livelilhood Skills Training and Employment) og She ACTS (Awareness-raising, Advocacy and Networking). Målet er, at Made in Hope tager hånd om alle de basale behov, kvinderne har, så de ikke har en grund til at blive på gaden frem for at være en del af Made in Hope.

 Made in Hope uddanner kvinderne, så de kan stå på egne ben både socialt og økonomisk: ”Vi stiller krav til kvinderne. De skal deltage i vores undervisning for at være en del af Made in Hope og bruge vores faciliteter. For mange er det første gang, at de oplever det. Livet på gaden er på mange måder den lette måde at tjene hurtige penge på,” fortæller Michelle og fortsætter:

“Hos os får de magten tilbage. De får enten træning i lederskab eller lærer et håndværk, så de kan støtte deres familie på en bæredygtig, økonomisk måde. De lærer værdigheden i at have et arbejde og at være en del af noget større.”

Siden starten har Made in Hope ekspanderet til Hawaii. Med donationen fra bl.a. JPS Marselis arbejder de på at åbne endnu et center i Filippinerne: ”Det er ekstremt vigtigt, at vi er, hvor kvinderne er. Det er den eneste måde, vi kan hjælpe dem. Er vi for langt væk, eller er det for besværligt at møde os, så bliver vi fravalgt med det samme. Derfor vil vi gerne åbne endnu et center, hvilket JPS Marselis’ donation nu hjælper os med at realisere,” afslutter Michelle med et smil.

Læs mere om Made in Hope her.

JPS støtter Made in Hope Filippinerne

Se vores andre CSR-initiativer