JPS støtter Made in Hope i filippinerne

JPS støtter
Made in Hope i Filippinerne

Made in Hope er en frivillig organisation (NGO) i Filippinerne, som både hjælper kvinder, der har været ofre for trafficking, og som arbejder for at forebygge seksuelt misbrug af kvinder. ”Vi har forskellige trænings- og uddannelsesforløb, som giver kvinderne redskaberne til at komme videre i deres liv og komme ud af den situation, som de er i,” fortæller Executive Director for Made in Hope, Michelle Tolentino.

En klar mission

Made in Hope blev dannet af fem kvinder, der selv overlevede trafficking. Deres mission er at hjælpe andre kvinder ud af bl.a. trafficking og prostitution ved at give dem redskaberne til at klare sig selv. En del af det er også at hjælpe med at genopbygge deres selvtillid, så kvinderne selv tror på, at de kan klare sig. Made in Hope arbejder tæt sammen med relevante myndighedsinstitutioner og er anerkendte fortalere imod trafficking. ”Vi startede med at skabe relationer til de kvinder, der arbejder i nattelivet. Det kræver stor tålmodighed, fordi de — af gode grunde — er meget mistroiske over for fremmede,” forklarer Michelle og uddyber:

“Selvom vi er klar til at hjælpe kvinderne, er det ikke ensbetydende med, at de forlader gaden. For at vores program virker, kræver det, at kvinderne har et oprigtigt ønske om at få et nyt liv. Vores mål er at give dem deres værdighed tilbage, og det starter ved, at de selv vælger at blive en del af vores program. Det er 100 % frivilligt og uden tvang.”

JPS støtter Made in Hope Filippinerne
JPS støtter Made in Hope Filippinerne

Made in Hope er under konstant udvikling for at kunne imødese kvindernes behov: ”En af de ting, vi har lært, er, at mange kvinder bliver på gaden, fordi de skal brødføde deres børn. Derfor har vi startet ”She CARES” (Children-At-Risk Empowering Support), som tager hånd om børnene og sørger for, at de får en tryg opvækst,” fortæller Michelle. Udover She CARES har Made in Hope også programmerne She LEADS (Leadership Development and Mentoring Skills), She WORKS (Livelilhood Skills Training and Employment) og She ACTS (Awareness-raising, Advocacy and Networking). Målet er, at Made in Hope tager hånd om alle de basale behov, kvinderne har, så de ikke har en grund til at blive på gaden frem for at være en del af Made in Hope.

 Made in Hope uddanner kvinderne, så de kan stå på egne ben både socialt og økonomisk: ”Vi stiller krav til kvinderne. De skal deltage i vores undervisning for at være en del af Made in Hope og bruge vores faciliteter. For mange er det første gang, at de oplever det. Livet på gaden er på mange måder den lette måde at tjene hurtige penge på,” fortæller Michelle og fortsætter:

“Hos os får de magten tilbage. De får enten træning i lederskab eller lærer et håndværk, så de kan støtte deres familie på en bæredygtig, økonomisk måde. De lærer værdigheden i at have et arbejde og at være en del af noget større.”

Siden starten har Made in Hope ekspanderet til Hawaii. Med donationen fra bl.a. JPS Marselis arbejder de på at åbne endnu et center i Filippinerne: ”Det er ekstremt vigtigt, at vi er, hvor kvinderne er. Det er den eneste måde, vi kan hjælpe dem. Er vi for langt væk, eller er det for besværligt at møde os, så bliver vi fravalgt med det samme. Derfor vil vi gerne åbne endnu et center, hvilket JPS Marselis’ donation nu hjælper os med at realisere,” afslutter Michelle med et smil.

Læs mere om Made in Hope her.

JPS støtter Made in Hope Filippinerne

Mød Executive Director Michelle Tolentino

Michelle Tolentino fra Made in Hope

​Executive Director for Made in Hope, Michelle Tolentino, fortalte, da hun var i Danmark i september 2023, hvorfor hun startede projektet: ”Jeg nåede til en skillevej i mit liv. Enten skulle jeg fortsætte mit behagelige liv i USA, og ellers skulle jeg hjem til Filippinerne og give tilbage til mit lokalsamfund. Jeg valgte at flytte hjem, hvilket jeg på ingen måde har fortrudt.”

Sponsorater var Michelles redning

Michelle blev født i et slumkvarter, så hendes liv kunne nemt have set helt anderledes ud i dag: ”Min familie var ekstremt fattig. Vi var så fattige, at vi boede sammen med 17 familiemedlemmer, og nogle gange måtte mine søskende og jeg dele et æg, fordi der ikke var råd til mere mad. Selvom jeg ikke selv har været et offer for trafficking, kan jeg udmærket forstå, hvordan den form for fattigdom kan få helt unge kvinder og nogle gange børn ud i narkotikasmugling og prostitution. Det kan være den eneste måde at overleve på.”

Michelles vej ud af slummen kom fra hendes lokale kirke: ”Kirken gav mig et sponsorat, så jeg kunne starte i skole, da jeg var seks år. Med tiden begyndte min mor også at komme i kirken, og de hjalp hende med at få et job i skolens administration. Min far var stofmisbruger, så ham så vi ikke meget til. Det er der, tror jeg, min passion og med- følelse for andre kommer fra: Jeg ved, hvor hårdt det er at skulle kæmpe sig til et bedre liv og bryde den sociale arv.”

Med hjælp fra kirken færdiggjorde Michelle en uddannelse i kommunikation i Filippinerne, og derefter tog hun en masteruddannelse i Moody Theological Seminary i USA. Herefter arbejdede hun for en teatergruppe, der havde base i Filippinerne, men arbejdede i hele Asien. Efter syv år som marketingdirektør kunne hun mærke, at det ikke var det, hun ville: ”Jeg kunne sagtens have fortsat med at tjene rigtigt gode penge i USA og støtte min familie på den måde. Men, det var bare ikke det, jeg ville bruge mit liv på. Jeg brænder for at hjælpe andre og se dem lykkes,” forklarer Michelle.

Fra USA til Filippinerne

I 2011 flyttede hun tilbage til Filippinerne: ”Det var virkelig et af de her skelsættende øjeblikke, hvor jeg sprang ud i det ukendte,” reflekterer Michelle og fortsætter: ”Vi startede med at have fem kvinder i Made in Hope. I dag – ca. 12 år senere – har vi 64 kvinder og 76 børn. Jeg er så stolt af alt det, vi allerede har opnået!”

Michelle fortsætter: ”I starten fokuserede jeg udelukkende på kvinderne, men jeg fandt ret hurtigt ud af, at vi blev nødt til at udvide projektet til også at hjælpe børnene. Kvindernes grund til at være i prostitution er, at de skal have mad på bordet. Ved at give børnene et trygt sted at være og en mulighed for at lære, er kvinderne også mere interesserede i at lære noget nyt, så de kan tjene penge til familien på en anden måde. For mig har det været vigtigt, at vi beskytter kvindernes værdighed. Jeg dømmer ingen for de valg, de har måtte tage for at overleve. Hos os skal de opleve et frirum.”

”Mit mål er at hjælpe disse kvinder og børn ud af fattigdommen, så de kan bryde den sociale arv. Mange af vores medarbejdere i dag er kvinder, som har været igennem programmet, og som brænder for at hjælpe andre som dem selv,” fortæller Michelle og afslutter: ”Mit håb er, at jeg kan hjælpe andre ved give dem muligheder og håb på samme måde, som jeg fik hjælp til at komme ud af slummen.”

 

Se vores andre CSR-initiativer